Početna Red weekend! Vijesti Stil života Scena Zdravlje Biznis Zabava Nagradna igra
30.12.2009. u 11:57 sati
Božićno čudo
Majka i dijete umrli na porodu pa oživjeli
Neki to nazivaju božićnim čudom - majku i dijete koji su umrli tokom poroda liječnici Memorijalne bolnice u Colorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Kolorado, uspjeli su vratiti u život, izvijestila je u utorak lokalna televizija KKTV na svojoj web stranici.
Majka i dijete umrli na porodu pa oživjeli


Sada je cijela obitelj zajedno kod kuće. Liječnici kažu kako je velika rijetkost da se to dogodi. Nakon što je izgledalo da liječnici ne mogu reanimirati trudnicu Tracey Hermanstorfer, oni su izveli porođaj carskim rezom, bez anestezije.

Tada se, po riječima supruga Mikea Hermanstorfera, počelo događati čudo. "Postoji samo jedno objašnjenje da je i jedno od njih ovdje sa mnom, a kamoli oboje. To je apsolutno čudo", izjavio je Hermanstorfer za KKTV.

Na Badnjak je Tracey pukao vodenjak, pa je par otišao u Memorijalnu bolnicu misleći da će to biti rutinski porođaj, kao što je bilo s njihova dva dječaka.

"Mislim da sam imala zastoj srca i ničega se poslije ne sjećam", rekla je rodilja Tracey Hermanstorfer.

"Ona je bila mrtva, bez otkucaja srca i disanja. Bila je siva i bez znakova života", kazala je dr. Stephanie Martin, direktorica rodilišta u bolnici.

"Ja sam stajao uz svoju suprugu i držao je za ruku, bila je ledeno hladna i potpuno plava", rekao je suprug Mike.

Nakon uzaludnih pokušaja oživljavanja, dr. Martin se odlučila na hitni carski rez, u rađaonici a ne u operacijskoj dvorani, no kada je beba izvađen,a također nije disala. Tada je počelo božićno čudo obitelji Hermanstorfer.

"Odmah nakon porođaja njezin puls se vratio", rekla je dr. Martin, dodajući kako je poznato da se žene s komplikacijama kod poroda oporave nakon što je dijete rođeno.

Nakon poroda liječnici su prebacili Tracy u operacijsku dvoranu kako bi dovršili operaciju, a beživotno tijelo malog Coltyna dali su ocu Mikeu, i dalje nastojeći potaknuti disanje.

"Uspjeli su da počne disati dok je bio u mojim rukama, to je čudesan osjećaj", rekao je Mike.

Majka i dijete su sada dobro, bez znakova komplikacija. Obitelj Hermanstorfer je kod kuće, zajedno s bebom Coltynom, koji je rođen s 3,3 kg i 48 cm duljine.

Nakon brojnih pretraga, liječnici i dalje ne znaju što je izazvalo zastoj srca kod Tracy, a za maloga Coltyna nisu sigurni da neće imati dugoročne posljedice.


Bookmark and Share
Print

Najčitanije
Ostale vijesti
Vremenska prognoza

BanjaLuka
N/A°C N/A°C

Bihac
N/A°C N/A°C

Bugojno
N/A°C N/A°C

Livno
N/A°C N/A°C

Mostar
N/A°C N/A°C

Sarajevo
N/A°C N/A°C

Tuzla
N/A°C N/A°C

Trebinje
N/A°C N/A°C

Zenica
N/A°C N/A°C
Anketa
Kupujete li na rasprodajama?
Da
Ne
Povremeno
Popularne pretrage